maddejjohansson

En blogg om mitt liv. Mina intressen,min familj & mina vänner!

new stuff

Publicerad 2013-01-23 21:03:49 i Allmänt,

hej mina fina! vilken låång dag. har haft praktik och tiden har faktiskt sprungit iväg för att jag har haft så mycket att göra idag. men det är skönt när det är så tycker jag för då känns inte dagarna 70 timmar långa typ.. på rasten sprang jag även runt lite i affärerna och fick med mig en superfin jacka hem. våren och sommaren får gärna komma nu. kan knappt vänta till att få använda min nya skinnjacka och nu denna också. vill inte springa runt i en tjock jacka längre.
 

clothes!

Publicerad 2013-01-18 14:54:56 i Allmänt,

tänkte visa upp det jag köpte, samt vad jag hade på mig idag och även den koftan/kavajliknande jackan från whoops. visade ju bara det svarta linnet med korset på! jag lånade mammas kläder idag faktiskt. både tröjan och västen är hennes och det kommer ifrån falkenklevs skulle jag tro,båda två. byxorna är dock mina.
 
denna köpte jag inne på whoops förra veckan!
mina tre nya tröjor från gina, har på mig en av dem nu :)
baksidan utav den vita

Fyndat!

Publicerad 2013-01-18 12:18:56 i

Heej på er! Vilken underbar dag. Jag drog mig upp kl 6 för att ta mig till skolan där jag hade två lektioner. Vid 10 slutade sista lektionen och då traskade jag och Rebecca in till affärerna. Skulle handla på h&m för jag har presentkort där men givetvis blev det inte så. Jag handlade dock tre stickade tröjor på Gina för sammanlagt 250 :- . Det tycker jag man kan kalla fynd ;)!
Istället för en hamburgare som jag vanligtvis skulle taget så gick vi till grönt och gott, och som man hör på namnet så var det otroligt gott (och nyttigt!!), kände mig väldigt duktig som tog en sallad en fredag. Inte likt mig! Även bra för håret som jag ska sköta så bra nu.

Tröjorna får ni se på bild senare, hinner nog lägga upp dem idag. Ska handla när jag kommer till Höör och sen sova lite innan sebbe kommer. Bjuder på en söt bild på en söt tjej så länge!

bra och friskt hår

Publicerad 2013-01-17 18:30:38 i Allmänt,

brukar inte ha tid till att göra så stora inlägg så därför passar jag på att lägga ner lite mer tid nu när jag inte har några läxor och inga speciella planer för kvällen. jag har, kan vara för att jag går frisör, börjat jämföra och kolla på andras hår. inte sådär "gud vilka slitna toppar" utan mer "sånt hår skulle jag vilja ha". vi alla drömmer om det dära långa och raka drömhåret. det gör iallafall jag. och jag skulle väll säga att mitt i princip är motsattsen till det vilket stör mig otroligt mycket, jag är inte nöjd med mitt hår överhuvudtaget faktiskt. jag tycker det är tunt, känns risigt, poröst och är lockigt på ett...jobbigt sätt. det där lät konstigt va? det jag menar är att mina lockar får mitt hår att kännas risigt och tovigt. jag har därför bestämt mig för att försöka göra någonting åt detta, kanske inte åt lockarna. men jag ska försöka få mitt hår att växa och samtigit äta rätt så att jag får ett ganska så starkt långt hår.
 
detta på bilden under handlade jag idag. jag kan berätta vad allt är men nr 1,5 och 6 är det nya som ska hjälpa mitt hår att bli bättre.
bild 1 - tangle teezer. en borste som ska reda ut tovor och trassel på ett snabbt och smidigt sätt + så är den riktigt skön. skulle tro att den även är bra för hårbotten.
bild 2 - pensel till senare när jag ska börja färga.
bild 3 - färgskål
bild 4 - nackviska, används för att borsta bort hår i nacken efter man har klippt.
bild 5 - det är oljedroppar som man kan använda både innan schamponering, under tiden man schamponerar, vid styling eller så har man i det under natten så det vårdar. kände verkligen att jag behövde det då mitt hår känns väldigt torrt och risigt.
bild 6 - spraybalsam som även är färgbevarande.
 
så vad krävs för att få det underbara håret? det är otroligt viktigt att äta rätt vilket nog är det jag är sämst på. därför ska jag även försöka ta b-vitaminer osv som är bra för håret för att få lite extra tillskott. man ska inte sova med blött hår och heller inte kamma det när det är blött (lyckas faktiskt bra med det!), använda plattänger och hårfön så lite som möjligt och är det nödvändigt så ska man använda värmeskydd, använda schampo som passar ens hårtyp och göra inpackningar regelbundet. jag duschar bara mitt hår två gånger i veckan nu och gör inpackningar båda gångerna, jag har faktiskt inpackning i just nu. att duscha det sällan är också bra, använda torrschampo ifall det är fettigt eller ha det bara uppsatt lite oftare så blir det inte fettigt lika snabbt och behöver då inte tvättas så ofta. lite fettigt är dock bra för håret, så innan du duschar det kan man borsta håret så man får ut det i längderna lite. sen är det ju att klippa topparna regelbundet så att håret håller sig friskt.
 
ska köra stenhårt på dessa sakerna och jag tycker det går ganska bra vad gäller att göra detta, dock har mitt hår inte blivit mycket bättre än. får hoppas det blir bra nu när jag även använder oljan och spraybalsamet. man får vara lite tålamodig för det lär ta ett tag innan man ser en förändring. alla mina produkter är från matrix. schampot, balsamet, inpackningen, oljan och spraybalsamet. nu ska jag också bara fixa ett bra värmeskydd!!
 
åh så snyggt. lär inte få det sprikrakt. men långt,tjockt, lent och friskt hår tack!

Mina sötnosar

Publicerad 2013-01-12 15:02:49 i

Lite bilder på valparna kommer här. Dem är leverans klara nu och idag ska en åka hem, kommer bli så tomt hemma sen..
Någon bild är från när alla var hur trötta som helst och andra var nu precis innan jag skulle sticka till tåget så tog dem över min väska.

Ännu mer nytt!

Publicerad 2013-01-12 12:08:12 i

Hej på er! Vilken underbar fredag jag hade. Firade Sara genom att äta god pizza, efterrätt och spela spel med underbart sällskap. Sen blev det utgång för dem andra medans jag drog hemåt. Idag lär också bli en underbar dag för jag ska få träffa min älskling, känns som det var evigheter sedan vi träffades..

Tänkte visa lite mer nytt. Har ju ikke visat min jacka!!! Sen fick jag hem mina schampon och det i torsdags plus så köpte jag en inpackning på min salong som ni också ser på bilden. Skriver om en vecka eller så ifall jag märker någon skillnad. Mina nya drycker fick också vara med på bild höhö.

Nytt!

Publicerad 2013-01-11 13:56:37 i

Heeej finisar! Hoppas allt är bra med er. Allt är super med mig iallafall och otroligt skönt att det är fredag + bra väder på det. Slutade ganska så tidigt idag och efteråt stack vi till whoops. Hittade ett snyggt linne och en kofta/jacka. Liknade en jacka men var lika tunn som en kofta, får användas som kofta i det kalla vädret sålänge iallafall.

Glad tjeeej!

Publicerad 2013-01-02 19:40:00 i

Åh jag är så glad just nu. Älskling kom hem från Spanien i måndags och har sovit hos mig tills idag. Han var även med på nyår vilket var underbart. Nyår firades först i fogdarp hos Lovisa där det blev tre rätters middag med Lovisa, Sara och Josse. Sen drog vi till Viktor och förfestade för att sedan dra vidare till norra rörum. Ett jättebra nyår omringat utav massa fina människor.

Om

Min profilbild

Madeleine

Hej finisar! Mitt namn är Madeleine och jag är en glad 95:a som bor i Skåne. Jag går just nu frisör på polhemskolan i Lund där jag trivs jättebra. på denna blogg skriver jag mycket om min vardag men försöker också att bryta av med annat smått och gott! :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela